Годежните пръстени – символ на безкрайна любов

Популярни

Сравнете бързи онлайн кредити и намерете най-добрата оферта

В динамичния свят, в който живеем, понякога се случва да се нуждаем от бързи средства, за да...

Как да смените батерията на вашия iPhone в няколко стъпки

Как да смените батерията на вашия iPhone в няколко стъпки

Смартфоните са се превърнали в неразделна част от нашето ежедневие и с течение на времето...

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Предимства на пералните машини с горно зареждане: Достъпност, удобство и компактност

В днешния забързан свят пералните машини са неизменна част от домакинството.

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Златни годежни пръстени СОМАХА
5

Годежните пръстени  символизират любов, обвързаност и съюз между мъжа и жената. За това предложението за брак се съпътства с подаряването именно на това.

Историята на всички годежни пръстени е изумително богата.  Според някои историци, годежни пръстени са използвани за пръв път в древен Египет. Кръглата форма на пръстена символизира безкрайната любов между двамата млади. Носели са се на безименния пръст на лявата ръка, където според египтяните минавала „вената на любовта”.

В християнския свят, годежни пръстени се появяват през 16-ти век.  Тогава са се носели на средния пръст. В съвременния свят е приета традицията на египтяните. Във Великобритания и САЩ, например годежите пръстени се носят на лявата ръка, докато в страни, като България, Полша и Украйна - на дясната ръка. В Бразилия и Аржентина годежен пръстен се поставя и от двамата партньори.

Класическите златни годежни пръстени се украсяват и с диамант. В наши дни, металът, който се използва за годежните пръстени е злато – жълто или бяло, платина  или сребро. Търсят се и пръстени от други метали, защото са по-евтини, но също толкова красиви.

Ако не можете да си позволите диамант, годежният пръстен може да бъде украсен и с други скъпоценни или полускъпоценни камъни. Тогава трябва да са съобразени с цвета на очите на любимата жена или със зодията й.

Когато избирате годежен пръстен, много важно е да изберете бижутерийният магазин, в който ще имате богат избор от модели и цени. Ако искате на едно място да получите уникална и качествена изработка разгледайте годежните пръстени на СОМАХА - https://somaha.net/taxonomy/term/42/. Там разполагат с богат каталог  модели годежни пръстени.

Без значение дали ще изберете златни годежни пръстени или такива от платина или сребро, най-важно е да направите избора си с внимание към детайла и преди всичко с любов. Ако сте твърдо решени пръстенът да е украсен с диамант, имайте предвид, че не е задължително диамантът да е огромен. Може да бъдат няколко малки диамантчета, шлифовани перфектно.

В крайна сметка най-важно е да изберете това бижу според човека, който ще го носи, като цената не е от такова значение. Така вашата любима ще има уникален годежен пръстен и спомен за този момент завинаги.