Как да имате красива и гладка кожа през цялото лято?

Популярни

Как да смените батерията на вашия iPhone в няколко стъпки

Как да смените батерията на вашия iPhone в няколко стъпки

Смартфоните са се превърнали в неразделна част от нашето ежедневие и с течение на времето...

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Предимства на пералните машини с горно зареждане: Достъпност, удобство и компактност

В днешния забързан свят пералните машини са неизменна част от домакинството.

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

гладка кожа
5

Всеки иска да има красива и здрава кожа през цялата година. През лятото е особено важно, защото започваме да носим по-оскъдни дрехи, които показват, колко сме се грижили за кожата си. Именно затова в днешната статия ще ви запознаем с няколко трика, с които ще имате гладко и защитено тяло.

Използвайте качествена козметика

За да се наслаждавате на красива кожа трябва да използвате качествена козметика. Именно намирането на правилните продукти в грижата за кожата ви ще ви помогне да ѝ дадете онова, от което има най-голяма нужда. Когато намерите тези продукти кожата ви ще успее да се реновира, да се справите с твърде сухата или мазна кожа, както с чувствителната, дори акнеичната. 

Ако често избирате онлайн пазаруването може да намерите подходящата козметика за лице и тяло в Аптеки 36.6. Лесно може да разгледате измежду множество продукти, чиито състав е описан. Така ще се ориентирате, кой продукт отговаря най-много на вашата кожа и какво би ви помогнало, за да я направите по-красива, еластична и здрава. 

През лятото ви препоръчваме да използвате и слънчезащита, защото именно тя ще може да ви предпази от вредните слънчеви лъчи. През следобедните часове може да стане доста горещо, затова е важно да вземете новите си слънцезащитни олия, лосиони или спрей.

Нанасяйте от тях преди да излезете от дома си и не забравяйте, че е важно да ги използвате периодично в деня. Така ще успеете да обновявате фактора върху кожата си и да сте винаги предпазени. 

Слънцезащитата е важно да нанасяте дори на места, които обикновено си мислите, че няма как да изгорят. Едно от тези места са устните. Препоръчваме ви да използвате балсама за устни с фактор, както и да се насочите към слънцезащитен продукт за коса. Ще може да я предпазите и да остане красива, и здрава. 

Качествено обезкосмяване и грижа

Гладката и нежна кожа може да се постигне и с различни продукти, но един от начините да я поддържате такава е да я обезкосмявате добре. За да може това действие да е по-рядко ви препоръчваме да използвате ексфолиант за тяло, с който да масажирате кожата си непосредствено преди да я обезкосмите. Това ще ви помогне да се справите с косъмчетата, които са обърнати, както да премахнете мъртвата кожа и да я подготвите за последващото обезкосмяване. 

След като приключите с процедурата е важно да нанесете силно хидратиращ продукт, който да подхрани чувствителната кожа и да предотврати появата на косъмчета за по-дълго време. Тук имате множество варианти. Използвайте лосиони за тяло, различни масла, дори етерични, както и самата слънцезащита.