Мокасини и слипони - лято 2016

Популярни

Как да смените батерията на вашия iPhone в няколко стъпки

Как да смените батерията на вашия iPhone в няколко стъпки

Смартфоните са се превърнали в неразделна част от нашето ежедневие и с течение на времето...

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Предимства на пералните машини с горно зареждане: Достъпност, удобство и компактност

В днешния забързан свят пералните машини са неизменна част от домакинството.

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Мокасини-и-слипони-лято-2016
5

При модерните обувки има тенденция за летния сезон, която прави някои корекции в обичайния стил за летния сезон на 2016 -та година. Днес на мода са така наречените slipons и мокасините. Именно тези видове обувки се срещат много често в колекциите на водещите дизайнери и световноизвестни модни къщи те практически могат да заместят обичайните сандали, балетни обувки и джапанки. Всичко това разбира се не е никак случайно. Преди да се разпрострем върху тези два вида обувки нека ви обясня какво представляват slipons. Това е спортна обувка, която донякъде напомня на еспадрилите и донякъде на малките кецове. Те са без връзки и са изработени през 1977-ма година с идеята да бъдат използвани от сърфисти. Впоследствие се налагат на пазара. В България обикновено минават към групата на кецовете, но в действителност нямат нищо общо с тях.

Както беше отбелязано по-горе, най-големите хитове на това лято са колоритните и модерни слипони и мокасини. Тези видове обувки ги обичат не само водещите дизайнери, но и обикновените купувачи - те са много леки, удобни и перфектно се комбинира с почти всички дрехи. Те изглеждат хармонично както с къси панталони и поли, така и с големи рокли и разкъсани дънки.

Слипоните са много популярни обувки в този сезон. Те приличат на полузакрити кецове върху плоска подметка, с малки "езичета" на сгъвките, които се растягат. За разлика от кецовете в класическия смисъл, слипоните връзки и катарами, но лесно се обуват и свалят. Те са идеални за всякакви рокли и панталони, независимо от това какъв вид са.

 

Мокасините са много популярни както сред мъжете така и сред жените. Обикновено мокасини са изработени от мека кожа, но основната характеристика е наличието на външен шев. Доста често на модните подиуми мокасините са украсени с ресни, изискани перли и дантели. Мокасини са унисекс обувки. Предназначени са както за мъже така и за жени. Те перфектно се съчетават с дънки, панталони, поли, рокли, къси панталони и други дрехи за ежедневният стил. Единственото ограничение е- не комбинираайте мокасините със спортен стил на облеклото, тъй като те имат известна нотка на класика в такива случай използвайте слипоните.