За да сте здрави и щастливи приемайте хранителни добавки богати на Омега 3

Популярни

Как да смените батерията на вашия iPhone в няколко стъпки

Как да смените батерията на вашия iPhone в няколко стъпки

Смартфоните са се превърнали в неразделна част от нашето ежедневие и с течение на времето...

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Предимства на пералните машини с горно зареждане: Достъпност, удобство и компактност

В днешния забързан свят пералните машини са неизменна част от домакинството.

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Омега 3 мастни киселини
5

В днешното забързано време много рядко ни остава време да сготвим нещо вкусно и полезно за любимите си хора и себе си. Питателна храна, която да зарежда организма ни с незаменимите витамини, минерали и микроелементи, които да гарантират здраве и енергия през целия ден, натоварен с множество задачи.

Тялото много често реагира в резултат на небрежността ни по отношение на храната,  с болестни симптоми, а понякога дори завършва с болести. Ясно ни е какви са препоръките на лекари, диетолози и фармацевти за здравословния начин на живот – умерена и питателна диета, леки до средни тренировки за тонус и здраве. И най-важното – да  избягваме стреса.

Докато наблюдаваме себе си и своето тяло виждаме симптомите на непълноценното и небрежно бързо хранене на крак със сандвичи и снакс. Суха кожа, чупливи нокти и коса, хроничен запек, депресивни състояния, повишено кръвно налягане, болки в ставите са само една част от признаците на недостиг на Омега 3 в организма.. Незаменимите добавки Омега 3 могат да ви помогнат да се преборите с проблемите си. Поръчайте сега Омега 3 есенциални мастни киселини от Alimento. В онлайн магазина ще откриете най-добрите продукти, които са специално подбрани за вашето здраве.

Ако се питате какво всъщност преставляват Омега 3 есенциални мастни киселини - това са Алфа-линоленова киселина, екосапентанова киселина и докосахексаенова киселина. Есенциалните мастни киселини не се синтезират в човешкия организъм. Затова е необходимо те да се набавят от храната или да се взимат под формата на хранителна добавка.

Важните за тялото Омега 3 есенциални мастни киселини имат много важна роля за функционирането на човешкото тяло – отговорни са за добрия метаболизъм. Омега 3 мастните киселини се числят към здравословните мазнини.

Срещат се в някои от храните, с сме свикнали. Омега 3 се съдържат в рибата, градинския чай, асаи, във водораслите, лененото масло, тученицата, маслото от рапица, спанака и орехите, както и в още други.

Снабдяването на тялото с Омега 3 есенциални мастни киселини в достатъчни колечества чрез храната, обаче не винаги е възможно. Често се срещат хора, не обичат  риба например. Получаването на тези безценни мастни киселини се усложнява и начина ни на живот - често избираме бързата храна.

На  помощ идват хранителните добавки от сайта на Alimento, в него ще откриете добавки богати на Омега 3 мастни киселини. Има ги като капсули и течни.

Ако взимате редовно и по предписание Омега 3 ще помогнете на организма да се отърве от високото кръвно налягане, ще разредите кръвта си и ще нормализирате метаболизма.