Лудницата около свети Валентин

Популярни

Как да смените батерията на вашия iPhone в няколко стъпки

Как да смените батерията на вашия iPhone в няколко стъпки

Смартфоните са се превърнали в неразделна част от нашето ежедневие и с течение на времето...

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Предимства на пералните машини с горно зареждане: Достъпност, удобство и компактност

В днешния забързан свят пералните машини са неизменна част от домакинството.

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

свети Валентин
5

В началото на февруари навсякъде в интернет пространството започват да ни заливат предложения за подаръци за свети Валентин. Колкото и противоречив да е празника в България, не можем да отречем, че макар и привнесен от западната поп култура, днес 14 февруари се празнува и у нас.

 

Множеството сърчица, червения цвят, розите и плюшените играчки са неизменна част от началото на февруари и можем да ги видим навсякъде. Идеите за тоалет и прическа за деня засипват блогове и влогове. Отделно имаме пренасищане от идеи за подаръци или екзотични почивки за празника.

 

Всъщност свети Валентин е католически празник, на който по традиция влюбените си разменят поздравителни картички и бонбони, както и мъжът често подарява цветя. С навлизането на поп културата все повече в западното общество, празникът придобива различни измерения. Вече простичкото “Обичам те!” на картичка не е достатъчно и празника бива отбелязан с подаръци, купища цветя и често почивка на екзотично място. Малките жестове са избутани от големите показни обеснения в любов.

 

Романтиката на свети Валентин според мен се губи някъде в многото балони под формата на сърца, които чакат влюбените във всички ресторанти, хотели и магазини.

Ако си облечен в червено около празника, може би ще бъдеш невидим поради претрупаните украси, които дразнят дори най-романтичните.

 

В България свети Валентин е колкото обичан и празнуван, толкова и презиран и упрекван. Ако сте от тези, които празнуват празника, но не се прехласват по него, сте като мен. Мокар че всеки може да си прекара добре с половинката си дори да е празника на влюбените.

 

Ако все пак искате да спазите западната традиция или просто да се почувствате специални в този ден, може да се поглезите със стилен тоалет, в който да се почувствате страхотно. Когато нямате време за пазаруване, онлайн магазините са насреща. Какво по-удобно от това да си харесате дизайнерски дрехи от вкъщи и след няколко дни те да са при вас!

 

А ако не ви се обикаля по магазините за подарък за празника, такъв може да намерите също онлайн - половинката ви със сигурност не би се зарадвала на плюшено мече, ако не е на 16. Затова изберете нещо стилно и нещо, което да се използва - всички знаем, че сувенирите събират единствено прах.

Тези няколко съвета, може да не са голямо откритие или нещо ново за вас, но може пък и да ви помогнат или поне да ви спастят време в обикаляне по магазините, където по това време на годината - може да намерите само плюшени мечета, сърца и сувенири.