Следване в Германия

Популярни

Как да смените батерията на вашия iPhone в няколко стъпки

Как да смените батерията на вашия iPhone в няколко стъпки

Смартфоните са се превърнали в неразделна част от нашето ежедневие и с течение на времето...

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Предимства на пералните машини с горно зареждане: Достъпност, удобство и компактност

В днешния забързан свят пералните машини са неизменна част от домакинството.

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

следване в Германия
0

Какво трябва да знаем, за да ни бъде по-лесно?

Да предположим, че сте преминали успешно нелекия път по кандидатстване в немски ВУЗ и вече Ви предстои следване в Германия, от което искате да извлечете не само знания, но и други ползи, които ще предначертаят Вашето светло бъдеще. Ето някои важни съвети:

Добри езикови познания

Дори да сте избрали да следвате с английски в немски ВУЗ пак ще Ви бъдат необходими добри езикови познания по немски, чрез които да комуникирате свободно с останалите студенти, с администрацията на университета или просто, за да напазарувате в супермаркета.

Много немски университети дават възможност да започнете своето обучение на английски, като междувременно изучавате паралелно немски език, след което при успешно издържан изпит можете да се прехвърлите на обучение с немски още следващия семестър.

Добрият немски е важен и в случай, че желаете да работите по време на своето следване. Дори и ниско квалифицираният труд изисква добро владеене на езика, а не бива да забравяте, че много утвърдени компании имат програми за стаж на студенти - екстра, от която не бива да се лишавате, поради липса на езикови възможности.

Внедряване

Добрата Ви интеграция на местна почва е изключително важна за Вашето бъдещо израстване. Ако се ограничите само до контакти с други български студенти или само до един приятел/ съквартирант ще изгубите много, защото познанството с много и различни германци може да Ви донесе много ползи, като намиране на работа, евтина и хубава квартира, възможности за пътуване в страната и т.н.

Под интеграция не трябва да разбирате само контакти със останалите студенти, администрацията/ръководството на учебното заведение или със своите хазяи, а включване в различни инициативи, като клубове, срещи с хора от различни браншове, свързани с Вашето обучение,  посещение на различни презентации, провеждани от фирми, организиращи стажове за студенти.

Контактите и инициативите са тези, които ще положат основите на Вашето бъдеще, затова не се затваряйте и не се ограничавайте, а бъдете любопитни и дори ако се налага – настъпателни.

Обучение

В Германия е трудно да получиш добро образование ако не подхождаш сериозно към учебния процес. Дисциплината в тази страна е високо ценено качество, което студентът трябва да демонстрира, чрез редовно посещаване на всички лекции, добри познания и високи оценки.

Следването в Германия съвсем не е лесно и именно затова е толкова престижно.