Избор на счетоводител в Стара Загора

Популярни

Как да смените батерията на вашия iPhone в няколко стъпки

Как да смените батерията на вашия iPhone в няколко стъпки

Смартфоните са се превърнали в неразделна част от нашето ежедневие и с течение на времето...

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Предимства на пералните машини с горно зареждане: Достъпност, удобство и компактност

В днешния забързан свят пералните машини са неизменна част от домакинството.

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

счетоводител в Стара Загора
4

Разбира се, един от най-сигурните начини да си намерите добър счетоводител в Стара Загора е, когато той е силно препоръчан от вашия адвокат, банкер или бизнес колега. Когато човек лично е работил с даден специалист, може да даде своето мнение от първа ръка. Вече въпрос на ваш личен избор е дали предпочитате да работите със счетоводител на свободна практика, или такъв, работещ в счетоводна кантора.

След като вече сте се спрете на няколко кандидатури по подадени документи или препоръки, е ред да пристъпите към насрочване на интервю. Добре е предварително да сте наясно каква работа сте готови да свършите вие, и каква част от работата ще поеме счетоводителя. И за да вземете окончателно решение е добре да направите поне две срещи – първо да го поканите във вашия офис, след което да се видите още веднъж и на неговото работно място. По време на интервюто, вашите основни цели са да получите максимално информация в три насоки – какъв обхват от счетоводни услуги предлага кандидата, какви са неговите такси и каква личност е.

Относно счетоводните услуги – уверете се, че счетоводителят ще ви предложи това, от което се нуждае вашата фирма. Може да ви е нужно само да се води документацията и да се извършва отчетна дейност. Може да ви е нужен счетоводен одит, тъй като имате големи планове за развиване на бизнеса ви в бъдеще. Може да имате нужда от човек, който да ви дава и финансови, и счетоводни съвети. Тази информация вече ви е нужна след като за вас сте си изяснили какво искате да постигнете в бизнеса и какви са вашите конкретни цели.

Вторият аспект е самата личност на счетоводителя като човек. Тук вече не опира до знания, които вероятно всички кандидати притежават, а до начин на мислене относно вашия бизнес, стил на общуване и начин на работа. Ако сте се спрели на счетоводна фирма, то вероятно ще искате да работите само с един от счетоводителите, тъй като в такава фирма е практика да се разпределя работата между служителите и често няколко счетоводителя се грижат за делата на една фирма. А относно начина и стила на работа, може много лесно да проверите дали счетоводителя мисли в същата посока като вас. Просто предварително си подгответе въпрос със ситуация, в която знаете с какви варианти разполагате и как бихте постъпили вие конкретно.

Разбира се, тук значение има и таксата, която взима счетоводителя. В крайна сметка обаче, това не бива да ви е водещ фактор при взимането на решения, тъй като често ниската такса може да не е само в резултат на конкурентните условия на пазара, а на липсата на достатъчна компетенция по дадени въпроси.

Професионални счетоводни услуги в Стара Загора: http://skodi.net/, тел.: 0887 745 265; 0887 850 875 и адрес: гр. Ст. Загора, бул. Патриарх Евтимий №122, етаж 2 от 8:00 до 18:00 всеки делничен ден.